Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη

Home » Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη

Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη

Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη


Να προτιμώνται τα φρέσκα τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

  • Αποφυγή κυρίως ζυμωμένων τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ισταμίνη αλλά και τροφίμων όπως:
  • Τυρί, γιαούρτι, ξινόγαλο, κεφίρ, sour cream
  • Πίκλες
  • Αλλαντικά
  • Κομπούχα
  • Κρασί, μπύρα, σαμπάνια και αλκοόλ γενικά
  • Ψωμί με προζύμι
  • Ντομάτες, μελιτζάνες, σπανάκι, κέτσαπ, ξύδι
  • Τόνος και σαρδέλα σε κονσέρβα
  • Tempeh, miso, soy sauce, natto

Πιθανώς να προκαλούν συμπτώματα και τα εξής:

  • Ανανάς
  • Μπανάνα
  • Εσπεριδοειδή
  • Φράουλες
  • Ξηροί καρποί
  • Κακάο
  • Ασπράδια
  • Πρόσθετα τροφίμων

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν μακροπρόθεσμα και να μην εφαρμόζεται για παραπάνω από 1 μήνα.

Στείλε μας E-mail

Καλέστε μας τώρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site.