- Να προτιμώνται τα φρέσκα τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
- Αποφυγή κυρίως ζυμωμένων τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ισταμίνη αλλά και τροφίμων όπως:
- Τυρί, γιαούρτι, ξινόγαλο, κεφίρ, sour cream
- Πίκλες
- Αλλαντικά
- Κομπούχα
- Κρασί, μπύρα, σαμπάνια και αλκοόλ γενικά
- Ψωμί με προζύμι
- Ντομάτες, μελιτζάνες, σπανάκι, κέτσαπ, ξύδι
- Τόνος και σαρδέλα σε κονσέρβα
- Tempeh, miso, soy sauce, natto
- Πιθανώς να προκαλούν συμπτώματα και τα εξής:
- Ανανάς
- Μπανάνα
- Εσπεριδοειδή
- Φράουλες
- Ξηροί καρποί
- Κακάο
- Ασπράδια
- Πρόσθετα τροφίμων
- Δεν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν μακροπρόθεσμα και να μην εφαρμόζεται για παραπάνω από 1 μήνα.