Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη

Διατροφή χαμηλή σε Ισταμίνη

  • Να προτιμώνται τα φρέσκα τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  • Αποφυγή κυρίως ζυμωμένων τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ισταμίνη αλλά και τροφίμων όπως:
  • Τυρί, γιαούρτι, ξινόγαλο, κεφίρ, sour cream
  • Πίκλες
  • Αλλαντικά
  • Κομπούχα
  • Κρασί, μπύρα, σαμπάνια και αλκοόλ γενικά
  • Ψωμί με προζύμι
  • Ντομάτες, μελιτζάνες, σπανάκι, κέτσαπ, ξύδι
  • Τόνος και σαρδέλα σε κονσέρβα
  • Tempeh, miso, soy sauce, natto
  • Πιθανώς να προκαλούν συμπτώματα και τα εξής:
  • Ανανάς
  • Μπανάνα
  • Εσπεριδοειδή
  • Φράουλες
  • Ξηροί καρποί
  • Κακάο
  • Ασπράδια
  • Πρόσθετα τροφίμων
  • Δεν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν μακροπρόθεσμα και να μην εφαρμόζεται για παραπάνω από 1 μήνα.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *