• Δερματίτιδα : Τι πρέπει να ξέρετε

  Δερματίτιδα : Τι πρέπει να ξέρετε

  Στη Δερματολογία, δερματίτιδα ονομάζεται κάθε φλεγμονή του δέρματος. Εκδηλώνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όμως τα συνηθέστερα συμπτώματα περιλαμβάνουν τον ερεθισμό, τη φαγούρα, τα εξανθήματα, το οίδημα και το κοκκίνισμα του δέρματος.

  Η δερματίτιδα είναι μια συνήθης πάθηση που δεν κρύβει σημαντικούς κινδύνους και δεν είναι μεταδοτική. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

  Ενδείκνυται η χορήγηση κορτικοστεροειδών σε μορφή κρέμας και οι δερματολόγοι συνιστούν να εφαρμόζονται δροσερές κομπρέσες στο ερεθισμένο δέρμα. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται κάθε επαφή με τα αλλεργιογόνα που πυροδοτούν επιδείνωση των συμπτωμάτων. Σε μερικές περιπτώσεις, η θεραπεία με ακτινοβολία (φυσικό ή τεχνητό φως) βοηθά στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.
   Δερματίτιδα από ψευδομονάδαimages

  Το μπάνιο στην πισίνα εγκυμονεί και τον κίνδυνο της δερματίτιδας από ψευδομονάδα. Η λοίμωξη προκαλεί φαγούρα στο δέρμα και οδηγεί στην εμφάνιση εξανθημάτων, τα οποία είναι πιο έντονα στα σημεία του σώματος που καλύπτει το μαγιό. Κανονικά η ψευδομονάδα εξουδετερώνεται από το χλώριο του νερού της πισίνας, όμως μπορεί να επιβιώσει αν το νερό δεν έχει χλωριωθεί επαρκώς ή αν είναι πολύ ζεστό. Ο κίνδυνος λοίμωξης αυξάνεται όσο περισσότερη ώρα ακουμπά το μολυσμένο νερό το δέρμα, γι’ αυτό και οι ενοχλήσεις είναι πιο έντονες στα σημεία που ακουμπά το μαγιό στο δέρμα.

  Πηγή: http://www.onmed.gr

  MedFamily

  Λεωφόρος Λαυρίου 7 & Ηρακλέους
  Κάντζα Παλλήνης 210-6659688
  https://amsmedfamily.gr/

   

  Leave a reply →

Leave a reply

Ακύρωση απάντησης