Δρ. Σπύρος Μπάρμπας

Home » Iατροί » Δρ. Σπύρος Μπάρμπας

Χρονοδιάγραμμα γιατρού

Επικοινωνίστε μαζί μας

210 6659688

Σπύρος Μπάρμπας MD PhD

Ειδικός Παθολόγος,

Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής

Ο Σπύρος Μπάρμπας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παθολογικής ειδικότητας εξειδικεύτηκε ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού, στην υπέρταση και στην προληπτική αντιμετώπιση των πλέον “σύγχρονων “νοσημάτων του αιώνα,  όπως είναι ο διαβήτης, η  παχυσαρκία και η υπερλιπιδαιμία.
Εργάστηκε ως γιατρός εργασίας σε σημαντικές εταιρείες όπου εφάρμοσε προγράμματα πρόληψης και καταγραφής ιατρικών δεδομένων ,εισάγοντας για πρώτη φορά συστήματα καταγραφής κ ενημέρωσης ιατρικών φακέλων εργαζομένων .

Με την ολοκλήρωση της ειδικότητας και την σχεδόν ταυτόχρονη συμμετοχή του στις εξετάσεις ειδικότητας ( Ιούνιος 2005), άρχισε και την εκπόνηση της διδακτορικής του εργασίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώνοντας έτσι και την εξειδίκευση του στο μεταβολικό σύνδρομο.
Ανέπτυξε κ οργάνωσε τον Παθολογικό τομέα της κλινικής Γαληνός του ομίλου Πραξιτέλειου .
Στην συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του Παθολογικού τομέα και επιστημονικός υπεύθυνος του ομίλου.

Συνεργάστηκε για περισσότερο από 6 χρόνια με τους Ιατρούς SOS  και διαχειρίστηκε περιστατικά επείγουσας  εξωνοσοκομειακής ιατρικής.
Παράλληλα διετέλεσε αντιπρόεδρος στην επιστημονική ένωση των ιατρών ΣΟΣ, έχοντας σαν βασική υπευθυνότητα του την αξιολόγηση και εφαρμογή προγραμμάτων κατ οίκον νοσηλείας σε ειδικές ομάδες ασθενών
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής,  με συμμετοχές σε αντίστοιχα συνέδρια του εξωτερικού αλλά και διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα, σε θέματα πρόληψης και αποτελεσματικής θεραπείας  νοσημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Είναι πρόεδρος κ Ιδρυτής της εταιρείας AMS ( advanced medical
Services S.A. ) ιδιωτικό πολυιατρείο, με παραρτήματα λειτουργιάς στην Αθήνα και Μύκονο,έχοντας ενεργές όλες τις βασικές ειδικότητες δευτεροβάθμιας φροντίδας, και ταυτόχρονα έχει αναπτύξει ειδικό τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης κ Πρόληψης
Είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας DYONMED AE και μέλος της AACC επίσης πρόεδρος κ ιδρυτής της εν ίδρυση ελληνικής εταιρείας ταχείας διάγνωσης ( HAPOC ) Hellenic Association of Point of Care

Τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί στην κλινική αντιγήρανση σε κέντρα αναφοράς της Ευρώπης
(Βρυξέλλες ) και ΗΠΑ, εφαρμόζοντας ειδικά προγράμματα ελέγχου κ υποστήριξης.
Σαν κλινικός παθολόγος ασχολείται ενεργά με την νοσοκομειακή διαχείριση ασθενών ( Patient hospitalization management and care )
Από το 2014, αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Athens Beverly Hills Medical Group, διευθύνοντας το Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Κέντρου.
Επίσης είναι υπεύθυνος Ιατρός εργασίας σε ξενοδοχεία κ επιχειρήσεις
Από 3/2019 ανέλαβε την διεύθυνση της Παθολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής Αθηνών.

Οι ασθενείς μας αναφέρουν

Με υψηλό πυρετό και έντονο πόνο στην κοιλιά μου επισκέφτηκα τον γιατρό. Έγιναν άμεσα οι εξετάσεις και ευτυχώς πήγα κατευθείαν στην κλινική και αντιμετωπίστηκε μια τόσο απειλητική για την ζωή μου κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους θερμά!

Ελένη Ν.

Ιδ. Υπάλληλος

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

Μετάβαση στο περιεχόμενο